29 Jan 2008

Who on earth is Hedi Slimane?

Hedi Slimane kétségtelenül a divat egyik legbefolyásosabb embere, ehez kétség nem fér, de ki is ő igazából?

Egy tunéziai-francia srác, aki 30 évesen elhagyta a Pierre Bergé-t, hogy új kihívások elé nézzen. Ezekben az időkben egymást ölte a Gucci, a Prada és a Dior, hogy őt alkalmazhassák. Miután a Diorhoz szegődött, nem is titkolta sokáig, hogy miért. Az első Homme kollekciója olyan jóra sikerült, hogy Lagerfeld 30 kilót fogyott, csak hogy Hedi ruháit hordhassa.
Egyedit alkotott. Az indie rock befojásolja életét és munkáját, innen hozta a slim-fit irányzatot a divatba, ami mostmár mindenhol fellelhető, legyen a készítő ruhagyár, vagy divatcég. 2007 elején a tulajdonos LVMH csoport vezetőivel való ellentétei miatt otthagyta a Dior-t 8 éves együttműködés után. Helyére Kris Van Assche dán tervező került, amit valószínűleg már a vezetés is megbánt.. Hedi 2007 Márciusa óta nem hallat magáról, de ha a szóbeszédnek hinni lehet, az LVMH tulajdonosával saját brandjének létrehozásán fáradozik.

Felröppent a hír miszerint végleg visszavonul a divattervezéstől, amire Kanye West akövetkezőket mondta: Azt hallottam Hedi nem tervez többet. Ez csak azt jelenti, hogy két éven belül a farmereim kopottak lesznek, mert akkoris ugyanazt a sz*rt hordom!

kapcsolódó linkek: Hedi Slimane.com
Dior Homme.com